Ненасилствена съпротива

Интегративно дишане®
13.06.2024
Интегрална медицина
01.10.2015

Ненасилствена съпротива

Дни и време на провеждане
Дата - 26/11/2016 - 27/11/2016
0:00


 ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ

Метода на израелският професор Хаим Омер

НЕНАСИЛСТВЕНА СЪПРОТИВА

/NON VIOLENT RESISTANCE/

 Семинар

 26—27 Ноември 2016

 СОФИЯ

Какво е ННС?

Просто казано „ННС“ означава НеНасилствена Съпротива. В контекста на психологическото функциониране, ННС се използва за обозначаване на прилаганите от психолога проф. Хаим Омер концепции, заимствани от сферата на политическата ненасилствена съпротива, в междуличностните взаимоотношения, независимо дали става дума за междуличностните взаимоотношения свързани с родителите, с приемните семейства, взаимоотношения в дома или за терапевтични или образователни взаимоотношения.

Преодоляване на насилствено, агресивно, вредно или саморазрушително поведение на деца или подрастващи с помощта на ННС

ННС е нов подход, който е специфично разработен, за да намери ефективно противодействие на агресивното, насилствено, саморазрушително и манипулативно поведение при деца, юноши и млади хора.

Понастоящем ННС се прилага успешно за работа с тревожни млади хора, чието обсесивно-компулсивно поведение контролира семейството или които се изолират социално, пристрастяват се към интернет или отказват да ходят на училище. Друга област, в която този подход се оказва изключително полезен, е работата със семейства, в които децата проявяват проблеми с привързаността или при такива, в които има деца или подрастващи със сериозни хронични психични проблеми.

Защо синът ми/дъщеря ми е агресивна? Защо той не изпълнява задълженията си и бяга от вкъщи? Защо тя се движи в лоша компания, излага себе си на риск от сексуална експлоатация и злоупотребява с наркотици? Защо…

Вероятно са ви давани най-различни обяснения за поведението на детето ви. Специалисти в областта на детското здраве или центрове, предлагащи детски и юношески психично-здравни услуги, образователните и социалните служби, може да са ви говорили за „хиперактивно разстройство с дефицит на вниманието“, “разстройство от аутистичния спектър”, “проблеми с привързаността” или може да са ви казали, че детето ви е било травматизирано или пък, да е било диагностицирано с “поведенческо разстройство”. Детето ви може да е било свидетел на насилие, и вие или други може да вярвате, че то моделира поведението си съгласно тези модели.

Водещ:

shapeimage_21Мишел Шапиро

Мишел Шапиро е клиничен психолог със специализация в работата с деца и юноши и техните семейства. Тя е родена в ЮАР, но понастоящем живее и работи в Обединеното Кралство. Мишел Шапиро работи като психотерапевт вече няколко десетилетия и има богат терапевтичен опит, както в специализирано насочената работа с PTSD, така и с по-широкият спектър от психологически проблеми. Тя е преминала обучение и е сертифицирана в метода „Ненасилствена съпротива – ННС“, Травма-дебрифинг терапия, Когнитивно-поведенческа терапия, EMDR и Advanced Integrative Therapy. Мишел Шапиро провежда семинари по ННС във Великобритания, Германия, а сега и в България.

Методът ННС може да бъде разглеждан като начин на живот – както за човека, който го практикува, така и за семейството. Участници, които вече са участвали в ННС семинари ни споделят, че са били изненадани от това, колко обогатяващо в лично отношение е било това преживяване.

  Вашето име (задължително)

  Email (задължително)

  Телефон (задължително)

  Отбележете в кое събитие искате да се включите? Моля, отбелязвайте само онези, за които в момента има актуални дати!

  SElf-Emotional Balancing®AGER®TAI®Soul Detective Work®Интегративно дишане®Интегративна работа с тялото®Интегрален-трансперсонален коучинг®

  Съобщение

  Изпращайки съобщението, се съгласявам с условията за ползване на сайта и политиката за поверителност.

  Сподели

  This function has been disabled for Институт за интегрално развитие.