Сертификационно обучение в Процеса “Сънуващото тяло”®

Интегрални организационни и бизнес констелации®
30.06.2022
Сертификационно обучение в метода “Скулптурата на живота”®
24.10.2024

Сертификационно обучение в Процеса “Сънуващото тяло”®

Процесът "Сънуващото тяло"® е един мощен подход за себетрансформация и работа в индивидуални сесии, полезен както за нас самите, така и за всеки един човек на когото можем да го предложим.

Дни и време на провеждане
Дата - 01/12/2022 - 04/12/2022
Целодневен


Четириденвен сертификационен тренинг за фасилитатори в процеса “Сънуващото тяло”®

в партньорство с

„Школа по Интегрални констелации и еволюционни техники” – Италия

Лоренцо Кампезе

Лоренцо е основател и директор на „Школата по Интегрални констелации и еволюционни техники” – Италия. Той е преминал през обучения по Соматични преживелищни практики, Интегрална Соматична Психология, Системни Констелации, Съзнателна Комуникация и др. и през изминалите десетилетия интегрира в опита си множество източни и западни подходи за личностно израстване и трансформация. В последните 20 години той работи в полето на интегралното консултиране, организационният коучинг и системните констелации. Понастоящем неговия подход комбинира, по един хармоничен начин, всички тези опитности, съчетавайки ги в един подход за трансформация, който следва Интегралната парадигма на Кен Уилбър, която разглежда човека като единство на Тяло, Душа и Дух, включвайки в работата си четирите основни измерения на битието – Вътрешното индивидуално – психиката; Външното индивидуално – тялото; Вътрешното колективно – културната матрица, в която съществува индивида; И външното колективно – социалните системи, от които всеки един от нас, е съставна част.

Процесът, свързан с метода “Сънуващото тяло” представлява авторска разработка на Лоренцо Кампезе, представляваща концептуализирана съвкупност от подходи, съставена в следствие на 25-годишния опит на автора в областта на терапията, личностното и духовното развитие, представляваща една компресирана и уникална формула, базираща се на концепциите, прозренията, методологията и опитностите от няколко подхода, в това число –  констелации, “Соматично преживяване”, школата на Интегрална соматична психология, елементи от източните динамични медитации, базирани на движението терапии като Фелденкрайс, техника Александър и др., а също така набор от шамански практики и ритуали и други.

Един безкраен източник на сила за трансформация и разширяване лежи в нашите тела и нашите фини енергии. В това интензивно обучение ще се научим как да се свързваме с тази сила, която се изразява под формата на усещания, емоции, архетипни образи и прозрения.

Чрез един специфичен процес на фокусиране ще се научим как да използваме тези вътрешни сили, за да:

 • разширим присъствието и осъзнаването си в настоящето
 • се наслаждаваме по-дълбоко на живота в нашата вътрешна и външна реалност
 • трансформираме неприятните и тежки емоции
 • възстановим енергийния поток там, където е бил блокиран
 • се свържем отново с дълбокия източник на Любовта
 • въплъщаваме повече удоволствие в отношенията си

Ще научим още:

 • как да работите със себе си, използвайки DBP®
 • как да предложим сесии DBP® на други хора
 • как да използваме последователност от телесни и фини докосвания на тялото, за да стимулираме трансформация в себе си и другите
 • как да използваме движенията на тялото, за да разрешим това, което блокира нашия живот и нашето разширяване

В края участниците ще получат сертификат за фасилитатор в Dreaming Body Process®.

В края на обучението участниците ще получат сертификат за фасилитатор в Dreaming Body Process®.

  Вашето име (задължително)

  Email (задължително)

  Телефон (задължително)

  Отбележете в кое събитие искате да се включите? Моля, отбелязвайте само онези, за които в момента има актуални дати!

  SElf-Emotional Balancing®AGER®TAI®Soul Detective Work®Интегративно дишане®Интегративна работа с тялото®Интегрален-трансперсонален коучинг®

  Съобщение

  Изпращайки съобщението, се съгласявам с условията за ползване на сайта и политиката за поверителност.

  Три вечерни семинара с Лоренцо Кампезе

  Tакса за трите семинара – 80 лв. при внасянето ѝ до 08.11.2022 и 120 лв. след тази дата

  08.12.2022 от 18:00 до 19:30 ч.

  Въведение в „Скулптурата на живота“ – използване на размери, пространство, движения на тялото и интуиция за по-дълбоко усещане за реалността
  Тази техника е много повече от просто въвеждащо ниво към Семейните констелации, това е задълбочен самостоятелен подход, който за най-кратко време обновява по един дълбок начин работата ни с хора, независимо дали в контекста на коучинга, консултирането или терапевтичната работа.
  Едно невероятно ниво на нова информация и прозрения може да възникне, когато използваме това, което сме – тяло, ум, душа и дух, по един интегрален начин.
  Пространственото представяне на даден проблем е различна форма на език, който се свързва с по-висшия източник на знание, което наричаме „поле на познанието“, за да събуди осъзнаването, да внесе светлина в тъмнината и да намери непредвидими решения.

  20.01.2023 от 18:00 до 19:30 ч.

  Да бъдеш прошка… и да живееш щастливо – анатомията на прошката според интегралните семейни констелации.

  Има огромна разлика между прощаването и прошката. Последното означава да бъдем във вътрешното си пространство и да сме едно с нашия по-висш Източник, с нашето усещане за единство. Мъдростта е разбирането на взаимозависимата природа на всяко Аз, разбирането на великия танц на съдбите, дълбоко свързани помежду си в цялата мрежа на живота.

  10.02.2023 от 18:00 до 19:30 ч.

  Пътят на “мирния воин” – въведение в интегралните семейни констелации.
  Смелостта да останем в празното пространство на незнанието, без да отстъпим крачка назад, без да се изплашим страховете си, да се оставим напълно на настоящия момент, да останем смирени в служба на клиента, да присъстваме без преценки и очаквания… това са някои от качествата на “мирния воин” в констелациите.
  Онова, което се изисква е едно дълбоко, вертикално подреждане на ума, сърцето и волята в едно, чрез ясен поглед, ясен ум, отворено сърце, свързана воля.

   Вашето име (задължително)

   Email (задължително)

   Телефон (задължително)

   Моля, запишете ме за:
   Трите уебинара с Лоренцо Кампезе

   Съобщение

   Сподели

   This function has been disabled for Институт за интегрално развитие.