WHEE

Основателят на WHEE д-р Даниел Бенър завършва психиатрия през 1973 година, след което прекарва две години във Виетнам по време на войната, като психиатър във военно въздушните сили на САЩ. Това е време, когато психиатрията е все още предимно психотерапия.

С течение на годините, под натиска на застрахователните компании, се ограничава времето за психиатрично интервю до 15 – 20 минути, което време е крайно недостатъчно за психотерапевтична интервенция и психиатрите започват основно да изписват медикаменти. Това принудило доктор Бенър да търси нови, по-бързо действащи техники, за да е в състояние да помага на пациентите си в ограничените рамки на времето, определено му за един пациент в болничните институции, в които е работил. Търсенето му го отвежда до EMDR психотерапията и EFT, но дори и при тези бързо действащи техники времето понякога не стигало, затова той се заема да разработи още по-бързо действаща техника, която да е в състояние в рамките на минути да окаже нужният ефект върху пациентите му. Така той разработва техниката WHEE, което е транскрипция от “Wholistic Hybrid Derived From EMDR and EFT” или още позната като “Whole Health – Easily end Effectively”.

Тази техника съчетава елементи от EMDR и EFT по начин, който я прави изключително бърза и ефективна. Метафорично казано WHEE ни дава инструментите, с които бързо и лесно можем да репрограмираме „софтуера” си.  Много от нас съхраняват в подсъзнанието си неадаптивни програми за справяне със стреса, които са формирани на базата на предишен травматичен опит. Като деца често ние сме бягали от всеки болезнен опит, като буквално сме заравяли усещанията и емоциите си в несъзнаваното. Тези програми на страданието, попадайки в подсъзнанието, се превръщат в автоматични отговори в последващи стресови ситуации по-късно в живота на зрялата личност. WHEE, ни помага да се справим именно с тези подсъзнателни програми и да ги променим във вид, който да ни помага да имаме адаптивен отговор на актуалните ситуации от живота ни.

WHEE е една от най-бързите меридианни техники, подкрепена с натрупаната изследователска база на EMDR.

Техниката WHEE е подробно описана в книгата на д-р Бенър „Seven Minutes to Natural Pain Release”  

WHEE е една от новите терапии от направлението „Енергийна Психология”. Тази техника променя връзката на хората със техните тела, емоции, когниции, взаимоотношения и помага в изцелението на голям брой физиологични проблеми. Прилагащите WHEE споделят, че промените постигани с помощта на тази техника са изключително бързи, безболезнени и водят като резултат до изцелението на всички нива на човешката същност. Понякога е трудно да се повярва, че е възможно да се справим толкова бързо с някакъв проблем, особено ако той е съществувал години наред, но практиката показва, че това действително се случва.

Резултатите показват, при 85 –90 % от клиентите WHEE води до изключително бързи резултати

Атестации

„Доктор Даниел Бенър е един от най-креативните и вдъхновяващи лечители на нашето време. В неговата разработка той е комбинирал два познати терапевтични подхода. Резултатът е WHEE, една немедикаментозна и неинвазивна техника, която е изключително ефективна. Това откритие е огромен подарък за всички, които страдат и търсят решение на проблемите си. Ако болката е част от вашият живот вие не може да си позволите да не опитате тази техника.”

Д-р. Лари Доси

Автор на книгата „The Extraordinary Healing Power of Ordinary Things”

„Книгата на доктор Даниел Бенър ще ви вдъхнови, давайки ви инструментите, с които можете да се поучите от вашата болка, да възстановите здравето си и да изцелите живота си.”

Д-р. Бърни Сийгъл

Автор на книгата „Help Me To Heal and Love, Medicine & Miricles”

„Доктор Бенър е едновременно талантлив психотерапевт и забележителен лечител. Тази книга се чете на един дъх, тъй като съдържа изобилие от прозрения за човешката психика и едновременно с това е един много прагматичен подход за създаването на модели за здравословен живот и благоденствие. Техниката WHEE на доктор Бенър е една от най-ефективните и резултатни методи, които съм изпробвала за справянето с физиологичните и емоционалните проблеми. Това не е само книга, която можете да прочетете веднъж и да оставите, но ни дава и нещо, което да научим и да прилагаме.”

Лусия Торнтън

President, American Holistic Nurses Association

„WHEE изглежда на пръв поглед като някаква шега и да тя едновременно може да е и забавна, но и практична техника! Аз изключително много харесвам тази ефективна и лесна за прилагане техника, насочена към тялото, ума, емоциите и духа.

Д-р Норман Шели

Автор на “Pony, Wisdom of the Soul”

Изпълнителен продуцент на „Медицински ренесанс – тайният код”

WHEE е ефективна при следните проблеми:

This function has been disabled for Институт за интегрално развитие.