Енергийна Аюрведа

Психология на Енеаграмата
01.12.2017
Д-р Брус Липтън в България
01.12.2017

Енергийна Аюрведа

Дни и време на провеждане
Дата - 01/12/2017 - 03/12/2017
9:30


ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ

ЕНЕРГИЙНА АЮРВЕДА

ИНСТИТУТ ЗА ИНТЕГРАЛНО РАЗВИТИЕ

в партньорство с

LIBRE UNIVERSITE DU SAMADEVA – ФРАНЦИЯ

организират

ПРОФЕСИОНАЛНА СЕРТИФИКАЦИОННА ТРЕНИНГ ПРОГРАМА ЗА ФАСИЛИТАТОРИ ПО ЕНЕРГИЙНА АЮРВЕДА

Първи модул

01– 03 Декември 2017 г.

гр. София

Предвидена е значима отстъпка при внасянето на таксата до 02-ри Април 2017 г.

Обучението се състои от 4 тридневни тренинг модула, с обща продължителност от 12 дни.

Обучението е предназначено както за специалисти, така и за хора неангажирани професионално с някоя от помагащите професии. След успешното покриване на сертификационните      изисквания участниците получават сертификат от Libre Universite du Samadeva, удостоверяващ оторизацията им като фасилитатори по Енергийна Аюрведа.

Към обучението има преведено на български печатно ръководство.

Осигурен е симултанен превод на български по време на обучителните модули

emma_4Ема Тилок е съосновател на „Libre Universite du Samadeva” и преподавател по Дервиш йога, Терапевтични Аркани, Мануални техники, Нади Йога и Гурджиевски танци. Тя е автор на няколко книги и видео курсове и от дълги години преподава тези техники във Франция, Белгия, Мароко, Бразилия, Русия, Литва, Латвия, Беларус, Украйна, а сега и в България.

sea

Енергийната Аюрведа се базира на традиционните познания и умения на Ришите от древна Индия и опирайки се на тези познания, беше разработена тази оригинална система за здраве и благосъстояние, комбинираща познанията на традиционната китайска медицина, западната алхимична и спагирическата медицина, както и системата Самадева на дервишите Хаким. Към тези традиционни изцелителни методи са добавени познанията от съвременната научна медицина, от различните форми на кинезиологията и енергийната психология, от квантовата физика и психо-невро-имунологията, както и от някои философски направления, като недуалистичната философия във формата, в която е развита в Адвайта Веданта, в Даоизма и в холотропната метафизика.

В един здрав организъм всички клетки, органи, системи и части на тялото постоянно общуват помежду си хармонично и синхронизирано. Това наричаме „еуфония“ (благозвучие). За да запази своето състояние на здраве и благополучие, и съответно на еуфония, човешкият организъм трябва задължително да влиза в такъв вид хармонично и синхронно общуване с хората, предметите, миналото, настоящето, бъдещето и събитията, с всички съставни елементи на пространствената и времевата му среда. Според Енергийната Аюрведа, тази комуникация се основава на добрата връзка между всички енергийни канали, свързващи клетките и органите, а също и телесните, психологическите и духовните системи на човека като цяло.

В Индия тези енергийни канали се наричат „Нади“. Част от тези канали са известни и като меридиани в  китайската акупунктура. Дервишите Хаким ги наричат „Силсилла“, като също така споменават енергийни центрове, наречени „Латаиф“ или „Чакри“. Изглежда тези енергийни центрове събират цялата енергия, за да я разпределят по енергийните канали (нади или меридиани).

Когато у човека е наличен дисбаланс, независимо дали този дисбаланс е на физическо, емоционално, интелектуално, енергийно или духовно ниво, или пък що се отнася до хармонията в неговия личен, социален или професионален живот, това е индикация за нарушения в енергийната му система и Енергийна Аюрведа ни предоставя възможността да се справим с този дисбаланс и да върнем хармонията в системата. След като е загубил своята цялостност и е навлязъл в състояние на дисбаланс и фрагментарност, човек се нуждае от помощ, за да си възвърне цялостта, благополучието и здравето.

Нарушенията на общото благосъстояние и на физическото, психическото или духовното здраве, са свързани с прекъсвания във взаимодействието и взаимосвързаността в системата от енергийни канали. Такива прекъсвания се причиняват от различен вид физически, психологически, духовни, енергийни, емоционални, системни и кармични фактори, нарушаващи еуфонията на организма. Вследствие на това, човек бива буквално накъсан и фрагментиран – именно тук се включва техниката за възстановяване на връзките и за еуфонизация –  Енергийна Аюрведа.

Според Енергийната Аюрведа, всички нарушения на здравето и благосъстоянието са индивидуални и могат да бъдат решени напълно и окончателно само след коригирането на съвкупността от енергийни връзки, което е възможно само при индивидуален подход, като се вземат предвид различията при всеки човек и във всеки конкретен случай. Енергийната Аюрведа разглежда съществуването на около 350 000 нади (или енергийни канали). Всеки проблем може да бъде свързан с едно или повече нарушения в някой от тези енергийни канали. В такъв случай, лесно можем да си представим, че реален шанс за успех имаме само при персонализираният подход.

По време на ЕА сесията еуфонистът влиза в контакт с подсъзнателната (вътрешната мъдрост) на тялото и възстановява нарушените връзки, чрез техниката на невромускулната биологична обратна връзка (от английската дума „biofeedback”). Самият организъм, в диалог с еуфониста, показва кои връзки трябва да бъдат възстановени според собствения му, напълно индивидуален приоритет.

Практикуващият Енергийна Аюрведа или еуфониста подпомага организма да синхронизира отново съвкупността от своите функции, чрез възстановяване на прекъснатите енергийни връзки. Тогава организмът по един напълно естествен начин, благодарение на собствените си себеизцелителни сили направлява процесите на възстановяване на здравето и благосъстоянието.

Тези, които са опитвали този метод върху себе си, съобщават за подобрение при следните проблеми:

 • Болки в ставите на крайниците и гръбначния стълб;
 • Проблеми с мускули и сухожилия, особено в резултат на спортни травми;
 • Главоболие;
 • Различни болки, като например артрит;
 • Храносмилателни проблеми, алергии и непоносимост към храни;
 • Психологически проблеми: от емоционални затруднения до дистрес и фобии;
 • Поведенчески проблеми;
 • Всякакви неприятни емоции;
 • Проблеми с паметта, концентрацията, съня;
 • Трудности в ученето;
 • Хронична умора;
 • Хранителни алергии и непоносимости, както и храносмилателни проблеми и много други

Три направления на обучението по Енергийна Аюрведа

 1. Според дервишите Хаким, физическите и психическите нарушения са само прояви на нарушения в енергийния поток.
 2. Възстановяването на хармоничния енергиен поток, позволява в повечето случаи да се възвърнат благосъстоянието и психотелесния баланс.
 3. От тази гледна точка, всички физически страдания и психически дисбаланси, са свързани с откъсването на човека от собствения му „вътрешен източник“. Това прекъсване се проявява чрез състоянието на вътрешна фрагментация.

Енергийна Аюрведа има за цел намаляването на тази фрагментация, както вътре у нас самите, така и във взаимоотношенията ни с другите хора, с предметите, със събитията, със света и със собствената висша природа и Абсолюта.

Редът на занятията може да се променя

Въведение в метода; постановка на ръцете, опростен протокол

Еуфонизация (балансиране) на чакрите

Органи, жлези

Ос на зараждането на живота

Хипофизна жлеза – Дишане; Далак – Панкреас 21

Биохимия

Биполярни ставни точки

Есенциална психология: Същност/Личност и множествени Аз-ове

Теория: Определение, Направление

Белези – Хематоми – Родилни петна (бенки) / БХР

Околната среда като единно цяло; Ос на жизненото обкръжение

Други изцелителни подходи

Есенциална психология: Трите центъра

Енергийни канали; Нарушени енергийни полета

Непреработени нарушения

Триада на циркулациите

Есенциална психология: Отрицателните емоции

Трицефален мозък

Отрицателни черти на характера

Генетичен код; Лимфа

Есенциална психология: Черти на характера

Нива на съзнание

Система

Енеаграмни типове

Невроенергетика

Вашето име (задължително)

Email (задължително)

Телефон (задължително)

В кое събитие искате да се включите? Моля, отбелязвайте само онези, към които проявявате интерес и за които в момента има актуални дати!

Енергийна психологияБиоенергиен коучингИнтегрални констелацииИнтегративно дишанеИнтегрално консултиранеТрансформиращо изцелениеБМ Вътрешно ПремоделиранеAccess BarsPsych-KAITherapyДервиш йогаЕнергийна АюрведаЕнеаграмаХолистична Енергийна ПсихологияТехники за емоционална свободаTAI

Съобщение

Съгласен съм с условията за ползване на сайта и политиката за поверителност.

Сподели