Дервиш йога

Семейни констелации
20.02.2015
Ненасилствена съпротива
20.02.2015

Дервиш йога

Дни и време на провеждане
Дата - 20/02/2015 - 22/02/2015
Целодневен


Успешно завършилите обучението ще получат 3 сертификата от „Libre Universite du Samadeva” – Франция за:

  • Инструктор по Дервиш Йога
  • Инструктор по Лу Йонг Дао Де Ки
  • Инструктор по Нади Йога 

Броят на участниците в тренинга е ограничен, необходимо е предварително записване

Обучението се състои от 6 тридневни тренинг модула, които се провеждат с пауза около 3-4 месеца помежду си.

Осигурено е преведено на български ръководство и симултанен превод на български по време на тренинга

Водещи

ennea_high_resЕнеа Тес Грифит – основател на „Libre Universite du Samadeva” и директор на обучителните програми по Дервиш Йога, Фамилни Констелации, Есенциална Психология и др. От 20 години тя е най-близкият сътрудник на Идрис Лаор и преподава развиваните от LUS направления във Франция, Белгия, Мароко, Бразилия, Русия, Литва, Латвия, Беларус, Украйна, а сега и в България.

Енеа Тес Грифит е автор на много книги и видео курсове, свързани с направленията, развивани в LUS и  участва като лектор в голям брой научни и медицински конференции.

 

emma_4

 

Ема Тилок е съосновател на „Libre Universite du Samadeva” и преподавател по Дервиш йога, Терапевтични Аркани, Мануални техники, Нади Йога и Гурджиевски танци. Ема Тилок е автор на няколко книги и видео курсове и от дълги години преподава тези техники във Франция, Белгия, Мароко, Бразилия, Русия, Литва, Латвия, Беларус, Украйна, а сега и в България.

 

 

-Силви Жандр е един от преподавателите на Libre Universite du Samadeva. Танцьор и хореограф по призвание и професия, след дълги години на изучаване и усвояване на методите и направленията преподавани в Свободният университет Самадева, тя става част от екипа на преподавателите и инструкторите на LUS.  Водена от изначално заложената си страст към танца, Силви специализира впреподаването на психо-телесните танцувално-двигателни дисциплини на LUS – Дервиш Йога, Лу Йонг, Нади Йога, Медитативни движения и др. Тя трансформира страстта си към изкуството на танца и хореографията в любов към свещените движения и танци, които обединяват в едно изкуството на движението с духовното израстване.

 

melodie-lionelloМелоди Лионело е един от преподавателите на Libre Universite du Samadeva. Вече повече от 12 години тя практикува и изучава методите и практиките, преподавани в Свободният университет Самадева, а понастоящем вече преподава някои от тях. Тя специализира в преподаването на психо-телесните танцувално-двигателни дисциплини на LUS– Дервиш Йога, Лу Йонг, Нади Йога, Медитативни движения и др., както и в преподаването на методите за работа с енергийната система на човека. Мелоди преподава понастоящем няколко от тези направленията във Франция, Германия, Белгия и други страни.

Дервиш йога произлиза от древните традиции, които интегрират тялото, ума, емоциите и духовността.

dscf0272_colorАдаптираната от създателката на Libre Universite du Samadeva Еннеа Тес Грифит и от преподавателката във LUS Ема Тилок форма на Дервиш йога, която е създадена под ръководството на прекаралият дълги години в дервишко братство и обучавал се в традицията на Дервишите Хаким от Кафиристан – Идрис Лаор и в сътрудничеството с други дервишки учители, инструктури по трансформативни двигателни практики, лекари и терапевти, е съобразена с нуждите на съвременния човек и начина на живот в настоящата епоха, без да губи свързаността си с древните традиции, по такъв начин, че да може да бъде практикувана от всеки. Тази практика ни учи да се вслушваме във всички измерения на нашата същност, в другите хора, в природата и в най-дълбоката ни духовна същност.

Дервиш Йога е мека психотелесна практика, която оказва благотворен ефект върху органите на тялото, мускулатурата, подобрява концентрацията и паметта и цялостното ни физическо и психологическо състояние.

Вдъхновена от древната наука за движенията, преподавана от хилядолетия в затворените дервишки братства, Дервиш Йога е изкуство на движението, което стимулира и хармонизира всички наши физически, емоционални, ментални, енергийни и духовни ресурси, позволявайки ни да бъдем в мир със себе си, да бъдем креативни и да се радваме на живота. С бавните медитативни движения, които мобилизират и укрепват нашите сили и осъзнатостта ни и с подобните на танц движения, които ни изпълват с нова енергия, Дервиш Йога ни носи дълбока хармония на всяко едно от нивата на нашата същност. Тази практика релаксира, укрепва и ободрява тялото ни, хармонизира психиката ни, изостря ума ни и с нейна помощ ние се научаваме да се вслушваме чрез тялото си, в това, което наистина сме – да се вслушваме в нашата дълбока вътрешна божествена същност.

По време на този тренинг ще се потопим в теорията и практиката на Дервиш Йога, научавайки и практикувайки седемте главни аркана, медитативните движения, дервишките танци, „Стъпките на сърцето” и много други трансформативни движения. Практикуването и научаването на тези техники и движения, така че да можем да ги преподаваме след това на други хора, освен всичко друго, ще ни донесе и здраве, по-голяма гъвкавост и координация, вътрешен покой, чист ум, дълбока свързаност с тялото ни и усещане за хармония с външния и вътрешният ни свят.

Кой може дапрактикува Дервиш Йога?

dscf0376_colorВсеки човек и на всякаква възраст би могъл да практикува Дервиш Йога и затова не е необходим предишен опит в някаква друга трансформативна двигателна практика. Този тренинг би бил подходящ за холистичните консултанти, за специалистите от помагащите професии и за инструктурите по йога, тай чи, чигун и други трансформативни двигателни техники, които искат да придобият нови умения и да обогатят опита си. Дервиш Йога е предназначена също и за хората, за които е важно себеразвитието, за такива, които искат да развият нови видвзаимоотношения с тялото си или просто за хората, които искат да се освободятот стреса.

Всеки човек може да практикува Дервиш йога със свой собствен ритъм, според собствените си възможности, като се концентрира върху това, което преживява, научавайки се да обръща внимание, да усеща и да възприема това, което се случва вътре в него и да приема себе си без да се сравнява с другите, безд а се осъжда и да се насилва.

Лу Йонг Дао Де Ки

_Лу Йонг Дао Де Ки е китайска и тибетска енергийна практика за здраве и дълголетие. С практикуването на тази медитация в движение се възстановява хармоничната циркулация на енергията в тялото, което води до възстановяване на физическото и психическото равновесие. Една от особеностите на Лу Йонг Дао Де Ки, е че тя се усвоява изключително бързо и лесно. Докато за усвояването на Ци Гун или Тай Чи, обикновено са необходими месеци, то при Лу Йонг Дао Де Ки, въпреки че тази практика е форма на Ци Гун, усвояването е възможно само в рамките на няколко дни. Освен това, изключително бързо може да се усети и ефекта от тази енергийна динамична медитация и няма необходимост да се чака дълго за постигането на такъв ефект, практикуващите този метод започват да усещат ефекта още в рамките на първите няколко сесии. Една от причините за това този метод да има незабавно благотворно въздействие върху тялото и ума, е това че към медитативните движения, съчетани с практиките в покой, се добавя и един допълнителен елемент на визуализации, по време на практиката.

Да усетим енергията Чи в тялото си.

Това, което Лу Йонг Дао Де Ки прави, е че по време на практиката и благодарение на специалните движения на тялото, ние черпим от енергията на безкрайността и от енергията на природата и я привнасяме към течащата в тялото ни Чи, което води до рехармонизация и до освобождаване на блокажите в енергийната система на тялото, които се проявяват като дисбаланси и заболявания. Когато тази енергия започва отново да тече хармонично през меридианите и енергийните центрове, резултатът е, че започваме да се чувстваме добре, изпълнени с енергия и жизнени сили и в хармония със себе си и със света. Движенията на Лу Йонг Дао Де Ки са едновременно простички и създаващи усещане за лекота и за един изящен танц с енергиите. Те водят като резултат до отпускане, релаксация и възстановяване на тялото и ума.

Обучението преминава през три етапа – в началото се усвоява правилното изпълнение на движенията, след това се изучава движението на енергията Чи в тялото, и третият етап е постигането на едно състояние на безметежност и успокояването и хармонизацията на всички ментални, емоционални и енергийни процеси и тяхното овладяване.

Нади Йога

_ (1)Нади йога е практика, с несложни движения и асани, която се практикува по такъв начин, че оказва благотворно въздействие върху всяка част на тялото и води до усещане за вътрешна хармония и радост.

Това е една мека и неинтензивна форма на йога. Целите на практиката са рехармонизацията на потока на енергията протичащ в тялото през така наречените „нади“ – енергийни канали. Като в резултат на това се постига успокояване на емоциите, яснота на ума и усещане за благополучие.

Надите са енергийните канали, които преминават през тялото и позволяват на жизнената енергия (позната в Индия като прана, в Китай като Чи, в Япония като Ки, в дервишката традиция като Оя) да достига до всички части на тялото. Надите са свързани помежду си, с чакрите (енергийните центрове) и с енергията на заобикалящият ни свят и заедно с нервната система, са също канали за предаване на информация от и към тялото до всеки орган и клетка. Според философията на Нади йога, всеки физиологичен, емоционален, ментален и духовен проблем, а също така и всеки проблем свързан с взаимодействията ни със заобикалящият ни свят, е свързан преди всичко с блокажи и нарушения на движението на енергията в енергийните канали. Техниките на Нади йога правят възможно освобождаването от тези блокажи и възстановяването на свободният поток на енергията в тялото, което води до възстановяване на здравето, на емоционалното равновесие и на усещането ни за хармонично съществуване в този свят.

Да се вслушаме в тялото си

Всяка от асаните има специфично въздействие – релаксиращо или стимулиращо; активиращо енергийният поток или позволяващо на енергията да се акумулира в тялото, като асаните са подредени по такъв начин, от началото до края на сесията – в изправена позиция, в седяща позиция или в легнало положение, че да ни превеждат през процеса на рехармонизация, в най-подходящият за това ред и последователност.

Практикувайки тези асани осъзнато, ние постепенно развиваме все повече и повече, онази фина интуиция и възприятия, които  ни помагат много по-бързо и лесно да усещаме онова, което е добро за нас и онова, което е добре да избягваме, за да живеем един хармоничен живот в здраве и благоденствие.

Вашето име (задължително)

Email (задължително)

Телефон (задължително)

В кое събитие искате да се включите? Моля, отбелязвайте само онези, към които проявявате интерес и за които в момента има актуални дати!

Енергийна психологияБиоенергиен коучингИнтегрални констелацииИнтегративно дишанеИнтегрално консултиранеТрансформиращо изцелениеБМ Вътрешно ПремоделиранеAccess BarsPsych-KAITherapyДервиш йогаЕнергийна АюрведаЕнеаграмаХолистична Енергийна ПсихологияТехники за емоционална свободаTAI

Съобщение

Съгласен съм с условията за ползване на сайта и политиката за поверителност.

Сподели