AITherapy®

Холистична енергийна психология®
04.12.2015
Интегративно дишане®
04.12.2015

AITherapy®

Дни и време на провеждане
Дата - 04/12/2015 - 06/12/2015
Целодневен


ADVANCED INTEGRATIVE THERAPY (AIT)

   Базов модул на обучителната сертификационна програма по AIT

в партньорство с 

 ADVANCED INTEGRATIVE THERAPY INSTITUTE

04-06 Декември 2015 г.

 

Модулът е предназначен за специалисти – психолози, психотерапевти, психиатри, лекари, клинични социални работници

 

Водещ: Мишел Шапиро

shapeimage_21Мишел Шапиро е клиничен психолог със специализация в работата с деца и юноши и техните семейства. Тя е родена в ЮАР, но понастоящем живее и работи в Обединеното Кралство. Мишел Шапиро работи като психотерапевт вече няколко десетилетия и има богат терапевтичен опит, както в специализирано насочената работа с PTSD, така и с по-широкият спектър от психологически проблеми. Тя е преминала обучение и е сертифицирана в Травма-дебрифинг терапия, Когнитивно-поведенческа терапия и EMDR. През 2007 година преминава обучение в AIT и установява, че това е терапевтичният подход, който е търсила цял живот и превръща AIT в основният инструмент в практиката си. В последствие ставаAIT обучител и започва да води обучения по AIT в цяла Европа.

Обучението се състои от два тридневни тренинг модула и 8 еднодневни, групови супервизии (4 след базовият модул и 4 след вторият модул).

Броят на участниците в тренинга е ограничен до 14, необходимо е предварително записване.

Advanced Integrative Therapy (AIT) е терапия която съчетава в себе си травма-ориентираната терапия, дълбинната психодинамична психология, когнитивната терапия, телесно-ориентирана психотерапия, както и трансперсоналната и енергийната психология в една пълноспектрова, последователна, ясно структурирана, терапевтична система, насочена към изцелението на ума, тялото и душата, взимайки предвид и почитайки уникалният житейски процес на всяка отделна личност.

Понастоящем обучения в тази терапевтична модалност се провеждат в САЩ, Канада, няколко страни от Латинска Америка, Германия, Обединеното Кралство, а сега и в България

AIT се превърна в призната и приета от терапевтичната общност в САЩ, Канада, Латинска Америка и Европа терапия, в чиято основа стоят голям брой научно базирани изследвания и доказателства по отношение на ефективността и при третирането на комплексни психологически проблеми и по отношение на значението и за катализирането на личностното развитие, интегритета и благополучието на клиента.

Като всяка нова модалност, тази авангардна терапия е построена върху основите на аспекти от предхождащите я, като ги интегрира в себе си и ги надгражда. И в теоретичен и в методологичен план AIT се явява амалгама от западната психология, психотерапия и психоневроимунология, както и от западните и източните подходи към съзнанието.

AIT се справя изключително ефективно с емоционалните, когнитивните физиологичните и духовните последствия от преживяването на емоционално травматично събитие или поредица от такива събития. Основавайки се на презумпцията, че всички емоционално травматични събития оставят следа в тялото ни, ума ни и душата ни, AIT с наличният си инструментариум, бързо и ефективно успява да се справи с последствията от такъв род травми. Този метод изчиства остатъчните ефекти от подобни травми, които обикновено се манифестират (проявяват) като емоционален дискомфорт, негативни вярвания и нагласи, деструктивни желания и фантазии, зависимости,  компулсии,  обсесии, духовни блокажи и психосоматични проблеми.

Според модела на AIT, основната насока, в която трябва да бъде насочена работата на психотерапията, е освобождаването от пост ефектът и симптоматиката, предизвикана от преживяна травма или поредица от травми, в течение на житейският път на човека.

Прочети повече

Създател на метода: д-р Аша Клинтън

 clintonpic.jpgСъздателката на AIT проф. д-р Аша Клинтън е психилог и психотерапевт с десетилетен опит. След завършването на университетското си образование тя специализира Юнгианска Аналитична Психотерапия, Психология на личността, Обектни отношения, Фамилна терапия и др.. Интересите и стремежите и я водят до вглъбяването в и натрупването на огромен опит с много духовно-философски школи, между които –Будизъм, Хиндуизъм, Суфи, Шаманизъм и др.

След дългогодишна преподавателска работа, като професор в Princeton University, тя се посвещава на разработването на иновативна терапия, която да интегрира в себе си натрупаното знание от областа на академичната западна психология и психотерапия, както и мъдростта на източните и древните знания. Като резултат от дългогодишна работа по синтеза на всички тези направления се ражда школата наречена пръвоначално „Seemorg Matrix Work”, която по-късно е преименувана на „Advanced IntegrativeTherapy”.

 AIT БАЗОВ МОДУЛ

Този базов модул ще ви даде възможност да усвоите един успешен и иновативен метод за справяне с всякакъв род непсихотични психологически дисфункции, по един бърз, нежен и лесен начин,осигуряващ дълготрайни ефекти. Приемайки травмата като причина за болшинството от психологическите дисфункции, AIT предлага набор от инструменти, с помощта на които можем да помогнем на клиента да се освободи от посттравматичният ефект на преживените травми за постоянно и да трансформира същността си. Базовият AIT модул осигурява всичко, което е необходимо да знаете, за да започнете да използвате AIT в практиката си веднага:

 

 • AIT теория за травматичната каузалност
 • Структура и елементи на травмата – последствия и свръхреакции
 • Повтарящи се травматични модели
 • Ситуационна травма; свързани травми; дефиниция за „травма”
 • Начини за избягване – невротични разстройства, зависимости, психотични разстройства, личностови разстройства, затруднения в ученето, физиологични свръхреакции
 • Посттравматично Стресово Разстройство
 • Психосоматични заболявания
 • Псевдо-емоционални блокажи
 • Основи на Енергийната Психология

а) енергийни центрове

б) идеомоторно тестване

в) неврологичен дисбаланс

г) дехидратация

д) психологически обрат

Как да диагностицирате и коригирате неврологичната дезорганизация и психологическият обрат

 • Енергийните центрове и как да ги използвате в работата с AIT
 • Анатомия на енергийната система

– психологични, физиологични, духовни, емоционални, когнитивни и

 поведенчески аспекти

 • Емоции, когниции, спомени, телесна репрезентация
 • Сърцето на AIT – трансформация в три стъпки
 • Как да третирате травма използвайки 3-степенната трансформация
 • Как да третирате негативните когниции
 • Как да развиете позитивни качества като сила или състрадание у клиента
 • Прилагане на AIT протоколите
 • Как да използвате AIT медитации с клиент, за да намалите стреса и насърчите развитието му

  

AIT ВТОРИ МОДУЛ – (MAP) MASTERING AIT PRACTICE

MAP ще придвижи придобитите умения от базовият AIT модул към по-високи нива на клинично майсторство, увереност и опитност. Навлизане в по-голяма детайлност по отношение на AIT терапията, което е придружено с обсъждане на случаи, практическа работа и демонстрации от страна на обучителя, което е от помощ за обучаващият се да развие умения за концептуализация на случай, анализ и терапевтично планиране. Темите на модула са:

 • Аналитични принципи на AIT
 • Диагностика на его развитието и техники за личностно укрепване
 • Методи за разкриване на подпрагова и комплексна причинност за актуалната симптоматика
 • AIT за клиенти, които се нуждаят от краткосрочна интервенция
 • Прилагане на основните принципи на AIT към по-комплексни случаи
 • Изграждане на терапевтичен план

Вашето име (задължително)

Email (задължително)

Телефон (задължително)

В кое събитие искате да се включите? Моля, отбелязвайте само онези, към които проявявате интерес и за които в момента има актуални дати!

Енергийна психологияБиоенергиен коучингИнтегрални констелацииИнтегративно дишанеИнтегрално консултиранеТрансформиращо изцелениеБМ Вътрешно ПремоделиранеAccess BarsPsych-KAITherapyДервиш йогаЕнергийна АюрведаЕнеаграмаХолистична Енергийна ПсихологияТехники за емоционална свободаTAI

Съобщение

Съгласен съм с условията за ползване на сайта и политиката за поверителност.

Сподели